Magasin

Artikler online

Hvad er Swarovski krystal?

Swarovski er navnet på en Østrigsk glasproducent der grundlagde sin virksomhed i 1895. I dag er Swarovski en meget stor virksomhed der beskæftiger næsten 30.000 medarbejdere fordelt på tre hovedområder: Krystalglas, smykker og optiske glas.

Swarovski kommer oprindeligt fra Bøhmen hvor der er en lang tradition for glaskunst. Her finder du nogle af verdens fineste glas. Hans ambition var at fremstille en diamant alle havde råd til. Det blev starten på Swaroski-krystal.

En mørk periode af historien

Virksomheden har overlevet to verdenskrige og diverse financielle kriser. De producerer krystalglas af virkelig fin kvalitet. Men der er en mørk side af familiehistorien som virksomheden ikke selv fortæller.

Familien Swarovski var trofaste støtter af Hitlers nationalsocialisme. De hyldede nazismen og annekteringen af Østrig under 2. verdenskrig. De fleste store producenter af mode og smykker har på en eller anden måde været tvunget til at omlægge produktionen til Hitlers krigsmaskine.

Men for Swarovski var det mere et valg end tvang.

Fine perler af glas

Perler lavet af Swarovski krystal kan du købe hos Amaida online. Krystalglas er i sig selv ikke særligt værdifuldt. Det er bare glaskrystaller. Så grunden til at Swarovskiperler er meget dyrere end andre perler er at de har opbygget et kendt brand. Desuden er perlerne høj kvalitet.

Det specielle ved krystalperlerne er at de mere har struktur og karakter af ædelsten end af krystal. De ligger et helt andet sted i brydningsindekset, som er en måde at måle bølgers bevægelsesretning.

Næsten som diamanter

Swarovski-krystal er lavet så de funkler præcis som en diamant. Det er svært at se forskellen. Det trænede øje vil se at krystallen har en meget ensartet glimten hvor diamanter er mere inkonsistente. Det kommer helt an på hvor godt diamanten er slebet. Det er fordi diamanter er naturskabte og har ikke et krystals ensartethed.