Magasin

Artikler online

Sådan kommer du i gang med at ro kajak

Er du ved at gøre klar til at indtage det fantastiske hav i kajak? Så er du landet det helt rigtige sted. I dette indlæg bliver du nemlig klædt på til at bestyrer selv de mest udfordrende bølger. Du bliver præsenteret for det mest væsentlige udstyr og får en lynguide til, hvordan du går fra at være en landkrabbe til at blive en kajakhaj.

Styr på udstyret

Når du for første gang kaster dig over kajakeventyret, kan det virke overvældende at tage stilling til valg af udstyr. Ligesom med alt andet, så findes der udstyr i mange forskellige prisklasser. Før du kaster dig over det dyreste valg, så kan det være en fordel at finde et sted, hvor du kan prøve lidt forskelligt. Det kan enten være af en ven, af en kajakklub eller gennem et udlejningsfirma.

Tjeklisten

Det skønneste ved kajaksporten er, at du ikke behøver ret meget udstyr for at komme i gang. Bliver du grebet af sporten, så er der dog en masse ekstra tilkøb, du kan gøre dig for at øje din komfort eller muligheder. Det mest essentielle er dog ikke mere end en kajak, padler og en våddragt. Så er du faktisk dækket ind.   

Træning

Hvis du vil undgå at være øm flere dage efter din første kajaktur eller falde i vandet et utal af gange, så er det vigtigt at træne både din styrke og balance. Dine skuldre er klart det mest udsatte punkt på din krop, når det kommer til roning. Derfor bør du lave skulderøvelser med for at styrke muskulaturen her omkring. Til balancen kan et vippebræt gøre en stor forskel. Sid på det i skrædderstilling og flyt kroppen rundt i udfordrende positioner uden at ramme gulvet.