Magasin

Artikler online

Sådan indretter du din have med granit

Det behøver bestemt ikke at være kedeligt, at fylde have med granit. Granit kommer i rigtig mange forskellige støbninger, farver og størrelser. Granit giver faktisk et rigtig fint udtryk til din have, og så er det langt mere holdbart end mange andre materialer. I dette indlæg gennemgår vi, hvilke granitelementer du bør overveje til din have, og hvordan de skal bruges.

Den fine lille sti

I det danske vejr, hvor der regner en del, er det nemt at få ødelagt græsplænen. Hvis græsplænen bliver betrådt meget i regnfulde perioder, giver det en del nøgne pletter. Det er båder super upraktisk og grimt at se på. Lav derfor i stedet en fin lille sti i granit. Så kan du komme rundt i haven, uden at du ødelægger græsset.

Helårsmøbler

Det er blevet meget populært at have havemøbler i bambus og træ til sin have. Praktisk er det dog ikke. Disse materialer nemlig ikke specielt holdbare, hvis ikke de kommer i tørvejr i regn og slud. Her har du en kæmpe fordel ved at vælge granit i stedet. En granitbænk kan for eksempel stå ude hele året, uden at den tager skade. Stenene bliver selvfølgelig kolde på en helt anden måde, end træ gør. Men så er det bare at lægge en pude på.

Pynt

Hvis du er til små figurer eller springvand, så er granit igen et godt valg. Granit går nemlig ikke så nemt i stykker, hvis det vælter. Derudover så tåler det også en masse vand, uden at det bliver misfarvet eller skal rengøring jævnligt. Stenene pynter generelt rigtig fint, fordi de alle er meget forskellige. Strukturen skifter nemlig fra sten til sten, hvilket giver rigtig meget spil til din have.