Magasin

Artikler online

Sådan giver du dine elever den bedste teoriundervisning

Det kan være rigtig svært, for en flok unge elever, at holde koncentrationen til teoriundervisning. De fleste kommer nemlig typisk efter en lang dag med på skoleundervisning, lektier og måske arbejde. Derfor skal du gøre dig umage som kørelærer, hvis du vil sikre, at dine elever får det hele med. I dette indlæg får du et par råd til, hvordan du gør din undervisning mere mindeværdig og spændende.

Masser af eksempler

Alt teori bliver nemmere at forstå, hvis den bliver koblet med eksempler fra hverdagen. Fortæl derfor gerne mange historier fra din egen hverdag, som kan kobles til teorien. Det gør dig også mere personlig og menneskelig for dine elever.

Brug humor

Ligesom alle andre oplæg, så bliver det altså bare lidt sjovere at følge med, hvis der bliver inddraget noget humor. De bedste underviserer er dem, som kan fortælle en pointe så sjovt, at den giver eleverne lyst til at fortælle den videre. Du må ikke være bange for at virke skør. Det hele handler om, at dine elever skal bestå, så de får succes og du en lav dumpeprocent.

Fysiske rekvisitter

Uanset om du er barn eller voksen, så husker de fleste altså bedst, når de får noget i hænderne. Det kan derfor være en rigtig god investering at anskaffe sig nogle miniaturebiler, som eleverne skal udføre eksemplerne med i grupper. Et vejskilte køb er også givet godt ud, så du kan vise skiltene fysisk, når eleverne skal lære om deres betydning.

Hold rigeligt med pause

Vi kan kun holde koncentrationen i 40 minutter ad gangen, hvorefter vi skal have en pause. Den viden bør du udnytter til din fordel og give dine elever en pause ofte.