Magasin

Artikler online

Klassisk Arne Jacobsen pendel

Eksklusive designerlamper fra Arne Jacobsen

Når dansk design i forskellige sammenhænge nævnes, er der ingen tvivl om, at Arne Jacobsens er én af de første designere, mange af os kommer i tanke om. Du får måske associationer til 50’ernes ikoniske møbeldesigns, tegnet af Arne Jacobsen, der får alvor fik sat Danmark på verdenskortet indenfor design af absolut højeste kaliber. Ægget hed det møbel, der stadig den dag i dag, gør Danmark til én af de største lande indenfor design på verdensplan. Men Arne Jacobsen blev også kendt for at designe og skabe belysning til udvalgte hoteller og boliger, hvor det funktionelle og udtryksmæssige går op i en højere enhed. Her er det især den unikke Arne Jacobsen pendel, der stadig står som et populært valg indenfor belysning i mange forskellige hjem – både i Danmark og på verdensplan.

Den ikoniske AJ Royal pendel

Arne Jacobsens Royal pendel blev i 1957 – i tæt samarbejde med Louis Poulsen – designet med henblik på at indfange den helt særlige stemning, der stadig er kendetegnet ved det smukke Radisson Hotel i København den dag i dag. Dengang hed hotellet SAS Royal Hotel, hvorfra navnet på lampen blev skabt. Lampen fik de efterfølgende årtier stødt arbejdet sig op til at blive en sand designklassiker, der begyndte at hænge i flere og flere danske hjem. Lampens eksklusive kvalitet og status gør den til en oplagt investering, der holder år efter år.

Behagelig belysning

Arne Jacobsens mål med lampen var – foruden et gennemført og klassisk udtryk – også at skabe en behagelig belysning. Således er lampen oplagt at hænge over spisebordet eller andre steder, hvor hyggen er i fokus. Med smalle lameller placeret i toppen af den smukke Arne Jacobsen pendel, udsendes et blødt lys, der ikke blænder øjnene. Lamellerne er samtidig kendetegnene for lampens særlige udtryk.