Magasin

Artikler online

Fordele og ulemper ved en fullface dykkermaske

Det er sommer og familien skal naturligvis en tur til stranden. Børnene vil helst lege og opleve mens forældrene ligger og soler sig på et håndklæde og nyder den friske luft og sandet mellem tæerne.

Alligevel er det ikke nemt at slappe helt af med bevidstheden om at ungerne render rundt i vandet. Der er mange ting at passe på. Hvis dine børn har svært ved at trække vejret kun gennem munden, så kan en fullface dykkermaske være en god idé. Og du kan slappe lidt mere af.

Fordele ved en maske der dækker hele ansigtet

En traditionel dykkermaske dækker kun øjne og næse. Men en full face dækker også munden. Derudover har den en snorkel indbygget.

Masken er perfekt til oplevelser under vandet fordi den har et ret stort vindue. Det giver et bredt udsyn – også til siderne.

Høj sikkerhed

Det er mere sikkert at dykke med en full face maske fordi den sidder bedre fast. Den skal slutte helt tæt på ansigtet og har flere elastikker der sikrer at den er helt tæt.

Når masken sidder så tæt giver det større bevægelsesfrihed selvom den er større end den traditionelle. Al vejrtrækning foregår inde i masken – både gennem næse og mund. Du behøver ikke at have en snorkel i munden og tænke på om der slipper vand ind.

Kan være svær at tage på

Dykkermaskens største ulemper er at de kan være lidt svære at tage på. Elastikkerne skal sidde godt fast for at være tæt.

Hvis der slipper vand ind i masken kan du ikke trække vejret. Hvis du har prøvet en snorkel, så ved du at du bare behøver at puste ud, så er vandet ude igen.

Aquashoppen har et stort udvalg af dykkermasker du kan vælge mellem til næste strandtur.