Magasin

Artikler online

Bliv uddannet i dine smerters oprindelse og forløsning

Alt for mange danskere tilgodeser smerter i nakken, skulderen eller lignende, fordi det vel er normalt at blive øm i ny og næ. Ganske rigtigt kan kroppen sagtens fortælle dig, når du har arbejdet for hårdt, men måske er der andre grunde til, at smerterne bliver hængende.

Det tyder den nyeste smerteforskning i hvert fald på. Den nyeste forskning har haft fokus på bl.a. at undersøge kroniske smerter, hvorfor de bliver kroniske, genoptræningsmuligheder og meget mere.

En af de skader, som typisk udvikler sig til et længere symptomforløb, er piskesmæld. Symptomer er oftest smerter, svimmelhed, koncentrationsbesvær m.m. Men de fysiske smerter er ikke altid vejen til at forstå, hvorfor smerterne er blevet kroniske.

I stedet har det vist sig, at dine tanker i højere grad former din virkelighed. Det vil sige, at faktorer så som frygt for fx at bevæge dig igen eller en generel angst, betyder mere for længden af dine symptomer.

Moderne smertebehandling

Derfor kan du søge hjælp til behandling af dine smerter hos et center, der følger de nyeste anbefalinger fra feltet. Det betyder, at du skal igennem træning og patientuddannelse som de primære behandlingsformer.

Patientuddannelse handler om at give dig tryghed i forløbet. Du skal have muligheden for at have det fulde overblik over din situation og heraf forstå, hvad der egentlig er årsagen til dine smerter.

Når du bliver undervist i, hvad smerter betyder, og hvad de betyder for dig, vil du forhåbentlig føle dig mere selvstændig. Du får værktøjer med fra behandlingen, som du kan bruge til aktivt at genoptage dagligdagsaktiviteter.

Sammen kan I finde den type træning, som motiverer dig, og som nemt kan passe ind i din hverdag. Undersøg mulighederne for behandling af piskesmæld i dag.