Magasin

Artikler online

Akvarie

Akvarie

Et akvarie er meget dekorativt, og så er det meget nemmere at holde fisk end eksempelvis hund, kat og kanin. Fiskene kræver ikke meget pleje udover mad og et rent akvarie og det er derfor en rigtig god ide at have et akvarie i sit hjem, hvis man gerne vil have husdyr, men ikke føler, at man har overskud til at bruge mange timer hver eneste dag på husdyr. Et akvarie kan byde på rigtig mange gode stunder for både voksne og børn, fordi det er utroligt spændende at observere fiskenes bevægelser i det vandfyldte akvarie. Man kan vælge imellem virkelig mange forskellige fisk, med forskellige farver og størrelser. Derudover kan det for mange også være meget beroligende at sidde og kigge på hvordan livet udspiller sig i rolige bevægelser under vand. 

Når man har besluttet sig for, at man skal have et akvarie er der nogle forskellige faktorer man skal overveje. For det første skal man selvfølgelig beslutte sig for hvor stort akvariet skal være. Her er reglen, at jo større akvariet er – jo mere pleje kræver det. Vandet skal skiftes fra tid til anden, og det giver sig selv, at jo mere vand der skal skiftes, jo længere tid tager det. Når det er sagt, så skal man også passe på, at akvariet ikke bliver for småt – så kan fiskene nemlig ikke trives i det. Der skal gerne være plads til, at man kan sætte en masse planter og måske lægge nogle store sten, så fiskene har nogle gemmesteder de kan søge tilflugt i. Man kan både få runde bowler og firkantede akvarier. Bowlerne kan typisk ikke indeholde ligeså meget vand, og det kommer derfor lidt an på hvilke fisk man skal have, om man kan tillade sig, at have dem i en bowle. Her er det en god ide at forhøre sig der hvor man køber fisk. 

Mange vil gerne have akvariet stående i en reol eller på en kommode, men har man ikke lige et sted der er ideelt at placere et akvarie, kan man også købe et akvarie på fod. Udover selve akvariet, skal man også huske at man skal have en lampe, en pumpe og evt. en varmekilde, så fiskene er sikret optimale leveforhold. 

Når man vælger fisk til sit akvarie skal man huske, at det ikke er alle fisk der kan gå sammen. Dette kan man helt sikkert forhøre sig om hos sin dyrehandler.